Å i Heiane

Starten på årets NC maraton gikk i Birkeland på sørlandet. Vi var tydeligvis heldige med været her på sørlandet. Strålende sol og opp mot 15 grader. Hørte det hadde regnet i Oslo og snødd i Hallingdal. Teamet markerte seg bra fra start. Thomas gikk i brudd tidlig men kjørte feil. Han viste med dette at kapasiteten er på plass, men han har ennå ikke fått kjørt noe særlig i terrenget. Det var en artig løype med mange fine partier, men mye myr og løping. De hadde lagt ut langsgående stokker over bekker som er livsfarlig å sykle på. Hjulet faller lett mellom og sørger for en bråstopp. Her burde det vært lagt ut planker eller plater. Generelt var det veldig dårlig merking, for få løypevakter, bånd som var vanskelig å se, ingen piler for å senke fart rundt krappe svinger i utforkjøringer, for få piler i kryss og man burde enten hatt GPS-spor eller være lokalkjent for å finne godt frem her. Det ble mer NC maraton i orientering. Kanskje arrangøren burde ta et hint til neste år? De fikk tross alt samme tilbakemelding i fjor.

Jeg lå ganske langt fremme tidlig i løpet. Frem til 35 km lå jeg sammen med Øyvind Bjerkseth. Lars Petter Stormo kom opp bakfra og ble med oss. På andre langing greide jeg å være litt uoppmerksom i det jeg skulle plassere flaska på sykkelen. De foran bremsa, men jeg så det litt for sent. Det endte med at jeg kræsja med Øyvind og velta selv. Han fikk barendsen min i låret og fikk kramper etterhvert som gjorde at han måtte bryte, jeg mista gruppa og ble kjørende alene. Synd for begge! Etter å ha kjørt alene en god stund ble jeg tatt inn av Thomas og deretter Kjell. Kjell hadde punktert tidlig men kjørte seg opp og viste bra kjørestyrke og at formen er i rute. Da jeg hadde kjørt så lenge alene og brukt såpass med krefter hadde jeg nok med å henge med. Til slutt ble det nok og jeg måtte la de gå. Rett etter at jeg hadde sluppet de greide jeg å være litt uobservant – kjørte feil på en sti og tapte 3 plasser og ca 4 minutter. Herfra ble jeg kjørende alene helt inn. Hadde ikke kontroll på hvor langt det var bak til neste, men det hadde jeg ingen planer om å finne ut. Så med mine sure bein plaget jeg meg videre og tenkte at de bak har det sikkert like jævlig. Endte opp på 19.plass, og med litt feilkjøring, en bra sprekk og en utslagsgivende velt vil jeg si det er greit. Frem til jeg sprakk synes jeg at jeg kjørte greit og at formen nærmer seg. Neste gang er det rundbane og da er det ikke mer enn to timer. Satser på at jeg holder helt inn neste maraton 22. mai.

Nina Gässler fikk en pinne i giret så girøret knakk og hun måtte desverre bryte. Da det skjedde hadde hun omtrent en 10mins ledelse til neste jente. Det skulle blitt årets første seier og Nina var tydeligvis lei seg. For å komme seg til mål hadde hun puttet bakgiret i lomma, lagt kjedet på storeskiva og kappet det stramt så det ble singlespeed. Jenta kan mekke. Ole Martin Brenno fikk en hard start på sesongen og fikk det skikkelig etter 2 timer. Han måtte stoppe å tøye i 10 min og trillet til mål for halv maskin. Siden det ikke var mer enn 3 juniorer som fullførte kom han likevel på pallen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.