Andalucia Bike Race 2016

Etter en lang vinter på rulla var det på høy tid å komme seg ut og få kjent litt på terrenget igjen. Motivasjonen til å gjøre jobben inne gjennom den lange, kalde, mørke tida er å føle flytstiene i kroppen og kjenne naturen piske deg i trynet – bokstavelig talt.

Andalucia Bike Race er relativt tidlig sesongstart for de aller fleste. Noen velger å kjøre for plasseringer her og lader opp med harde økter i forkant for å kjøre opp formen og være best mulig forberedt, mens andre (meg og Thomas inkludert) valgte å bruke rittet som en bra treningsbolk denne gang.

12772982_10156524601350006_897620294_o

Team Merida-Hard Rocx Norway klar for nye eventyr
Foto: Siw Victoria Johansen

Planen var innledningsvis å legge ut blogginnlegg / sammedrag fra hver etappe fortløpende og det skulle jeg så gjerne gjort. Men dessverre var internettet her nede såpass tregt at det ble i overkant mye styr. Vi hadde også valgt å droppe støtteapparat denne gangen siden vi tok det som trening og dermed måtte vi gjøre de daglige rutinene selv.

Det inkluderer handling, sykkelvask, klesvask og selvsagt stopp på drikkestasjoner for etterfylling. Uten støtteapparat ble dagene dermed lange nok og selv om det “bare” var trening så ble vi jo slitne vi også 😀 Og da er det godt å slappe av uten å måtte tenke på å skrive hjem. Jeg fikk likevel inntrykket av at det var mange som fulgte oss på LIVE-timingen til rittet og så at vi lå greit an og sendte oppmuntringer sørover. Det var veldig hyggelig og inspirerende.

IMG_0379Nyvasket rittmaskin klar for en ny etappe: Merida Big.Ninety-Nine 29″ Team

Jeg nevnte at vi måtte fikse klesvasken selv.. Hotellvask er ikke billig. Det har vi fått smertelig erfare under TransAlp for et par år siden. De tar fort 4€ per plagg!! og da er det dyrt å være syklist. Dermed ble det BioTex i badekaret og en dugnad halvveis i rittet for å ha rent tøy til de siste etappene. Vi hang opp tøyet på snor / rekkverk over natta, men med god vind og ingen klesklyper så det ut som en sigøynerleir neste morgen:
IMG_0382

God tørk i stiv kuling – heldigvis var det kant på andre siden så alt ble med videre

Vi ble også enda bedre kjent med et kompispar fra Sarpsborg som var med på Andalucia Bike Race for første gang. De bodde på samme hotell som oss under hele rittet og vi delte historier, opplevelser og erfaringer fra etappene både til frokost og middag. Utrolig artig å kunne bidra til at landeveisryttere opplever mestring, glede og har en bratt progresjonskurve og sitter igjen med en såpass positiv opplevelse at de ønsker å komme tilbake. Takk for et hyggelig bekjentskap 🙂

IMG_0386

Gutta på tur – F.v.: meg & Thomas og Frode & Ole-Johnny fra Sarpsborg

IMG_0399

Rittbagen pakket – klar for en ny fantastisk dag på sykkelen

I år var vi ganske så heldige med været. Tidligere har jeg opplevd både regn, sludd og snø i lufta og på bakken. Denne gangen var det ikke en dråpe regn i lufta engang før akkurat i det vi passerte målstreken på siste dag. Da åpnet himmelen seg. Stakkars de siste som var ute i løypa – de fikk dusjet seg før målgang og opplevde nok en vesentlig mer teknisk og gjørmete nedkjøring enn vi gjorde.

Temperaturen var derimot moderat – ingen stekende varme dager denne gangen. Mange kjørte med løse armer og undertrøye, noen med overtrekksjakke. Selv klarte jeg meg med kort/kort og varmeolje på bena, men siste dagen hadde det nok vært greit med trøye under.

12754843_10156524600885006_164257490_o

Team Merida-Hard Rocx Norway klare for ABR’16 – etappe #1
Foto: Siw Victoria Johansen

Vi klarte oss gjennom med god flyt og uten noe særlige tekniske problemer. Jeg riftet et dekk på gjennomkjøring dagen før første etappe, men det var også det eneste tekniske jeg hadde. Thomas hadde kun en punktering i løpet av rittets 6 etapper. Tekniske problemer bør man snakke gjennom og planlegge med på forhånd og ta med nødvendig utstyr for å reparere. På etapperitt er det normalt ikke et spørsmål om hvis, men når.

Det var en fantastisk følelse å komme seg ut på sti igjen. Organiseringen av rittet blir mer og mer profesjonelt for hvert år som går og de er flinke til å endre løypene ved å sette sammen de beste delene fra hvert område. Selv synes jeg siste etappen i Córdoba (etappe 6) var den aller artigste. Flytsti stort sett hele etappen og høydemetrene kom omtrent gratis.

IMG_5090

Jakter på flytsti…
Foto: Jose Antonio Peña Salcedo

For vår del ga dette rittet oss gode svar på vintertreningen og et veldig bra treningsutbytte i veien videre mot sesongen. Vi endte opp med å få med oss noen UCI-poeng på veien også. De kommer godt med når startposisjoner skal deles ut i internasjonale ritt senere i år. Nå skal kroppen få hvile litt før jeg tar fatt på neste blokk med trening. Fikk identifisert arbeidsområder som blir fokusert mer på fremover her nede.

Videre på planen nå står avreise til Alicante 13. mars og nok engang er det jeg og Thomas som drar på tur sammen. Der blir vi til 22. og legger grunnlaget for 3-dagers rittet Ibiza Bike Race som vi skal kjøre i påsken. Vi er begge godt motivert og skal jobbe for et godt resultat der nede. Det blir en sjekk på treningskvaliteten gjennom den kommende måneden og et helt nytt område. Motivasjonen er høy og vi gleder oss 🙂

IMG_4515

Thomas leder an ned svaberget
Foto: Jose Antonio Peña Salcedo

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.