Dekkvalg til Birken (og andre ritt)

Noen av dere husker kanskje tilbake til mitt forrige innlegg om ulike hjultyper og -størrelser. De av dere som trenger en oppfriskning kan sjekke den ut her. Nå er sommertreningen unnagjort og for de fleste begynner høstens høydepunkter å nærme seg. I Norge er grusrittene veldig populære og det gjør at man ofte ser etter andre egenskaper i dekk enn til ren terrengsykling.

Det er flere faktorer som påvirker et dekks egenskaper. Og ulike egenskaper vektlegges ulikt avhengig av kjørestil, terreng og personlige preferanser. Rullemotstanden til et dekk bestemmes av gummiblandingen og mønsteret. Et grovt mønster gir høyere rullemotstand, mens et finere mønster ruller raskere. En mykere gummiblanding vil rulle dårligere enn en hard gummiblanding, men slites raskere.

Photo 20140721114644

Et dekks kjerne er bygget opp av tråder. Denne veven kategoriseres etter (TPI) threads per inch. En tettere vev (høyere TPI) har tynnere tråder vevd tettere og gir bedre komfort. Dekket blir lettere og tynnere, men det er da også lettere å punktere.

Mønsteret avgjør hvor god kontakt man får med underlaget. Har man et for grunt mønster vil man på grusvei ikke få kontakt med fast underlag, men bli liggende å rulle/spinne oppe på det løse topplaget. Så det er ikke alltid fordel å velge det dekket med minst mønster. Det vil oppleves som veldig nervøst i svinger og står man og trår vil det slippe mye raskere. For styring velger en del å sette på et litt grovere dekk foran.

Gummiblandingen påvirker ikke bare rullemotstanden, men også grep. Da spesielt på vått underlag. Som sagt slites myk gummi raskere, og dyre dekk har ofte flere ulike gummiblandinger fordelt på dekkets ulike deler. Mykere gummi på sidene for svinggrep, mens rullebanen er litt hardere for mindre friksjon og slitasje. Myk gummi har sin klare fordel på våte steiner og røtter.

 

Dekk kommer også med ulikt volum. Volumet på et terrengdekk oppgis i tommer (bredde målt over hele dekket). Vanlig terrengdekk er mellom 2.0-2.2″. Et bredere dekk gir mer volum og volumet øker støtdempingsegenskapene og dermed komforten til dekket. Man sluker og mer terreng/steiner såfremt man kjører med riktig lufttrykk. Ulempen med mer volum er et litt tyngre dekk som vil akselerere litt tregere, men i fart oppleves liten forskjell. Husk også at felgbredden påvirker hvor stort det innvendige volumet i dekket blir og hvor stabilt dekket blir, spesielt i sving.

syn_tire

Mange velger dessverre dekk ut fra vekta og ender ofte opp med punktering av ulike årsaker. Dette taper man selvsagt mye mer på enn de få grammene man vinner på å være vektfreak. Et lett dekk er et tynt dekk som tåler mindre juling. Mange dekk kommer med beskyttelse i sideveggene og dette er absolutt noe å vurdere – spesielt på bakhjulet da dette har en tendens til å havne litt lenger inn enn man er klar over når man styrer unna en stein med forhjulet.

Forsterkningen kalles ulike ting avhengig av produsent, men racegard, snakeskin, protection etc er eksempler på dette. Alt betyr rett og slett litt mer gummi i sideveggene, noen har også forsterket rullebanen.

 

Python

På 90- og 2000-tallet var Hutchinson Python en legende og en målestokk i dekkverden. Den franske dekkprodusenten laget et dekk som alle kjente til og mange brukte. Gummiblandingen var noe hard for det norske terrenget og dette gjorde dekket glatt i terrenget, men i Frankrike var dette fortsatt en stor høydare.

Med nye gummiblandinger på markedet og litt større volum forsvant søkelyset litt fra den gamle legenden og andre dekk har fått mer oppmerksomhet. Men til grusritt som for eksempel Birken er Hutchinson Python fremdeles et svært godt alternativ med 2.1 volum til 29″ og 2.2 til 27,5″ og en hard gummiblanding som ruller raskt. De har også utviklet et nytt spennende Python 2 med en litt mykere gummiblanding, som jeg enda ikke har rukket å teste ut.

Black Mamba

Jeg har syklet på Hutchinson-dekk i noen år nå og har funnet mine tre favoritter. Jeg kjører med deres tubless ready versjoner og disse har sideveggbeskyttelse. På grusritt som Kongerittet, Birken, Cykelvasan ville jeg brukt Black Mamba. Dette er et dekk som ruller helt fantastisk godt og med sideveggbeskyttelse og et slangeløst oppsett er sjansen for punktering relativt liten.

Cobra

 

Midt i mellom er Cobra og Python. Førstnevnte har mykere gummiblanding, sideveggbeskyttelse og 2.2″ volum. Dermed er dette et svært gunstig allrounddekk som både ruller godt, gir godt grep og har gode egenskaper også på vått underlag. Python er den litt raskere varianten anbefalt på tørrere og litt fastere føre. Men jeg bruker Cobra på alt av NC Maraton og også på internasjonale etapperitt.

Taipan

Det groveste alternativet jeg bruker er Taipan eller Toro. Taipan er helt nytt og er i utgangspunktet et gjørmedekk. Disse dekkene har litt mindre volum for å skjære gjennom gjørma og få kontakt med fast dekke under kontra å flyte/spinne på toppen. Åpent, grovt mønster som ikke pakker seg men gir veldig god kontroll. Slike dekk har veldig myk gummi, som gir meget bra feste på våte svaberg og røtter, men slites noe raskere. Toro har samme bruksområde med åpent mønster, men en litt hardere gummiblanding. Er det grisevær på Ultrabirken kan et av disse være et meget godt valg.

Toro

Som nevnt innledningsvis kan man kombinere ulike dekk foran og bak avhengig av behov. Den største del av rullemotstanden genereres fra bakhjulet. Det kan man se av hvor fort dekk slites. Et bakdekk slites hvert fall tre ganger så raskt som foran, og det kommer ikke av slædding som noen kanskje tror for det samme oppleves også på landeveisdekk.

Dermed kan man vurdere å sette på et hakk grovere dekk foran for å få enda bedre styring, kontroll, komfort på forhjulet kombinert med lavere rullemotstand og effekttap bak. Det vil si at på grus/terrengritt kan man vurdere Cobra foran paret med Black Mamba bak og i skikkelige terrengritt som Ultrabirken og Terrengsykkelrittet kan man kombinere Taipan foran med Cobra bak.

Lykke til med forberedelsene og rittene utover høsten, og husk at det er smart å ha testet ut nytt utstyr på trening i god tid før rittet slik at man er komfortabel og sikker 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.