Ekte vikingvær på andre etappe

Etappe 2: Imst-Nauders 87 km, 2900 høydemeter.

I går var det varmen som ga oss noe å jobbe med; i tillegg til bakkene selvsagt… Det gikk med mange liter med drikke, mens i dag hadde Yr meldt om regn og fikk helt rett. Som ekte vikinger var vi forberedt og vant til dette og startet med løse armer og varmeolje.

Fra start gikk vi rett inn i dagens første stigning, som i stor grad ble tilbakelagt på asfalt. Vi kjørte jevnt, men beina til JT var ikke helt det samme som på topp i går. Likevel holdt vi posisjonen vår greit. Bakken var jevn og ikke alt for bratt, og passet oss ganske bra. Rundet toppen på Pillerhöhe etter 23 km.

Derfra bar det nedover på grus via et litt lengre stiparti. Her var det så trangt at det ikke var mulig å passere, og selv om vi begge er greit habile nedover ble det en del kø på oss. I bunn la jeg meg i front og pløyde unna vinden. På første langing etter 37 km (1:57) hadde det ikke gått med mer enn en flaske.

Siden vi fikk konstant hjelp til kjøling fra moder natur gikk det med vesentlig mindre drikke i dag enn i går. Vi bunkra opp med lommemat og toppet opp flaskene våre og la ut på de neste 40 km til langing to. Mellom matstasjonene lå dagens største utfordring. En sammenhengende grusklatring på i overkant av 1000 høydemeter opp til Pfundser Tschey.

Da vi kom opp mot toppen så vi nysnø kun 3-400 meter høyere og var ikke mer enn 4 grader på GPSen. Nedkjøringen var ganske rask og med 4 grader og regn ble den dermed en ganske kjølig opplevelse. Vi hadde som sagt kledd oss greit og er vant til skitvær, så det var andre som slet vesentlig mer enn oss. Flere brasilianere, israelere og mange søreuropeere frøs fra start til mål i dag.

CBT14 1 (3)

To skitne vikinger etter en bra dose grus og gjørme

Etter grensepasseringen inn i Sveits var det noen kilometers matestrekke på slak asfalt motbakke før vi kom til siste langing på 77 km. Deretter var det rett inn i siste klatringen som var på lagt på grus. Vi så Milsluker’n-laget dro av gårde fra langinga i det vi kom dit og jobba oss sakte men sikkert innpå de. Da vi nådde bakketoppen fikk vi kontakt.

Derfra og til mål i Nauders var det nedover på delvis teknisk underlag. JT dro frem sine motocross-ferdigheter og jeg har også vært i gjørma før. Dermed fikk vi luke som vi holdt til mål. Selv om det føltes litt mer sirup i dag var det nok flere som kjente på det.

Vi endte hvert fall i mål uten tekniske problemer på en 107. i herreklassen og 174 totalt. Kjøretid 5:33. Neste etappe blir både lenger og med mer bakker, så det ligger an til en bra dag på sykkelen i morgen også. Det er også meldt vesentlig mer regn enn i dag fra start. Skjønner ikke helt hvordan det er mulig, men. Vi får se ☺

CBT14 2 (3)

Daglig elektrodemassasje og beina høyt – gull restitusjon

Etter hver etappe er det tørt tøy, fylling av energilagre, vask og klargjøring av sykler og tøy, beina høyt og tidlig i seng. Jo mer effektivt man får til denne rutinen, desto bedre blir dagen derpå.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.