Endelig friskmeldt :D

Nå har det gått 7 uker siden jeg ble sendt på sykehuset med virus på hjertet (perikarditt). I starten var det vanskelig for meg å akseptere, da jeg ikke er spesielt tålmodig og heller ikke kjente noe smerte eller sykdomstegn (etter at feberen hadde gitt seg).

Legene hadde gitt meg lov til å ta noen gåturer, men ikke trene og ikke belaste hjertet. Det skulle ingen ting til før pulsen var skyhøy, så det ar tydelig at noe ikke stemte, selv om jeg ikke kjente noe. Jeg gikk mye i påska og jeg følte meg bedre og bedre. Mot slutten følte jeg meg såpass at jeg prøvde meg på en rolig tur på sykkelen.

2014-04-07 13.33.56

Gåturer i påska – ingen tegn til smerte og dermed vanskelig å forstå at jeg var syk

Her opplevde jeg også skyhøy puls uten at jeg tok i. Første kvelden kjente jeg ikke noe, så jeg dro ut igjen dagen etterpå og trodde det var på vei til å gå over. Men på kvelden etter andre turen kom brystsmertene. Dette var smerter som jeg kun hadde opplevd da jeg ble lagt inn, så tydelig at jeg hadde provosert kroppen.

Det var tungt å akseptere, og jeg ble litt deprimert. Jeg holdt dialogen med legen og skrudde opp dosene med betennelsesdempende og tok 100% trenings- og gåfri. Det vil si at det var bare å finne frem bøkene og sette seg til å lese. Sykemeldt fra jobb og hjemmeværende. En bivirkning av ibuprofen er trøtt/slapphet, og dette fikk jeg virkelig merke.

2014-05-03 07.39.49

#foodart – Små oppturer i hverdagen 😉

Om nettene sov jeg 10-12 timer, samt 2 timer midt på dagen. Jeg fikk lest masse og til tider vært ganske konstruktiv. Med så lang tid uten trening ble jeg nødt til å lære meg tålmodighet. Og jeg velger også å tro at alt som ikke dreper, gjør en sterkere. Det kan godt hende det var dette jeg faktisk trengte for å få nullstilt og kommet meg et skritt videre.

2014-05-01 15.14.48

Alternativ trening: Slakk line er god trening. Skadeforebyggende og styrker koordinasjon.

Forrige fredag var jeg innom Fürst lab på Majorstua og tok blodprøver. Sist viste disse fortsatt spor av infeksjon i kroppen, men på tirsdag fikk jeg gladmeldinga fra idrettslegen min. Prøvene viste ikke lenger noe spor av infeksjon. Jeg hadde følt meg pigg siden Holmenkollstafetten, og i kombinasjon med at prøvene viste at jeg ikke var syk så tok meg en tur ut på onsdag.

Den turen var en utrolig blandet følelse. For det første var det så sinnsykt godt å komme seg på sykkelen igjen, men kroppen hadde vært helt i ro i lang tid, så den fikk nok et lite sjokk. Ikke var beina vandt til å ta i, og svetteproduksjon var et fremmedord.

2014-05-18 11.25.54

Men i motsetning til forrige gang jeg prøvde meg ute på sykkelen så kjente jeg nå ingen ting i brystet. På fredag var jeg på ultralyd (ekko) og EKG-undersøkelse på Bærum Sykehus, og slik sett var det fint å ha brukt hjertet litt i forkant. Da fikk jeg en bekreftelse her på at det tålte å bli belastet.

Da jeg lå der på benken mens hjertespesialisten undersøkte meg mens hun kommenterte at det var et godt, friskt utholdenhetstrent hjerte uten spor av virus var det nesten for godt til å være sant. Jeg hadde ikke helt turt å håpe 100% på å få denne meldingen i frykt for nedturen jeg ville fått om jeg hadde fått en annen beskjed.

Video fra ultralydundersøkelsen

Men da det gikk opp for meg at jeg nå faktisk er frisk så kjente jeg en utrolig lykke. Endelig kan jeg nok engang få lov til å bruke kroppen min og nyte verden på to hjul. Etter undersøkelsen tok jeg meg en lang, rolig tur rundt Tofte på cyclocrossen i ren gledesrus.

2014-05-17 09.19.37-1

Endelig friskmeldt! Verdsetter helsa så utrolig høyt!

I går var det grunnlovsjubileum og nasjonaldagsfeiring, men for meg var det feiring med mer enn én betydning. Jeg startet den nydelige dagen med en liten tur på sykkelen, før resten av dagen ble tilbrakt i perfekt sommervær i folkehavet i Oslo sentrum og konsert i Grorudparken.

I dag var værmeldinga nok engang helt eventyrlig. Jeg inviterte med meg treningskamerat Ronny Bakke ut på gjennomsykling av Vestmarkrittet ’14. Jeg har ikke tenkt å kjøre selve rittet, men terrenget i Vestmarka er bare helt nydelig. Har en følelse at det kommer til å bli lagt ned en del timer i terrenget der oppe…

Jeg har syklet rittet tidligere, og sammen med Bukkerittet er dette et av mine absolutte favoritter. En fin blanding av bakker, fart og flytsti. Veldig lite knoting. Et ritt som passer for alle, men er hardt nok til å skille de beste. Det avsluttes i Borgen-skogen, og i år har de lagt om litt her for å få maks ut av skogen. Det har de klart til gangs. Jeg og Ronny storkoste oss på stiene i dag.

2014-05-18 11.24.37-2

Maskina Ronny i fint driv. Perfekt sommervær og fantastisk natur setter vi stor pris på!

Etter det som har føltes som en evighet er det nå en nesten ubeskrivelig følelse å endelig være tilbake på sykkelen. Jeg nyter hvert sekund, uansett vær. I dag da jeg syklet hjem fra terrenget på asfalt gjennom en bøkelund hørte jeg fuglene kvitre, solen skinte og det kjentes bare helt romantisk. Som artisten Cinderella sang det i 1988: You don’t know what you got (till it’s gone).

Med det i bakhodet – ta vare på helsa og tiden man har tildelt. Nyt hvert sekund og del opplevelser med andre 😉 Vi sees i skogen!

One Comment:

  1. Flott reflektert og hyggelig å lese at du er “back on (singel)track”. Lykke til videre og nyt livet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.