Endelig hjemme

Det høres kanskje noe rart ut å kalle et helt nytt sted for hjem, men for meg er hjem hvor hjertet og sjelen finner ro. Vi har alle våre verdier for hva som er viktig for oss og lykke er derfor et høyst individuelt fenomen og begrep. For meg handler det om ro, harmoni, natur og kjærlighet og her i Berchtesgadener Land ved foten av alpene har jeg alt dette.

IMG_6886

I vinter var jeg sykkelguide på Gran Canaria for andre sesongen på rad. Etter påskeferien var det som normalt avtagende turisttrafikk da fastlands-Europa våkner fra snøens dvale og stier og veier igjen åpenbarer seg og innbyr til andre muligheter. En vintersesong for meg tilbringer jeg 7 måneder på sykkelen i det jeg bare kan beskrive som vinterens sykkelparadis.

IMG_9338

Når sesongen går mot slutten og våren kommer begynner det også å bli godt med forandring. Tidligere trodde jeg Gran Canaria var bratt, men det var før jeg flyttet hit til Bischofswiesen.. Her er det helt normalt med stigninger over 20% og el-sykler har her en betydelig dominans av markedet. Det krever både styrke og utholdenhet å motstå el-motoren og en «rolig langtur» er ikke så enkelt å få gjennomført dersom man legger kursen opp dalsidene.

IMG_9307

Stedet ligger omkranset av høye snødekte alper i sør, mens nordover byr på litt flatere rullende terreng. Det er heller ikke langt å kjøre til utallige store kjente sykkelparker som Saalbach, Leogang mfl. Kjæresten min er også glad i å utforske naturen og frihetsfølelsen på sykkelsetet og selvsagt har jeg også gitt henne muligheten til å bli en del av Merida-familien.

IMG_9417

Forrige sommer begynte jeg på mitt Sprinter Adventure-van prosjekt som jeg nå skal hjemover for å ferdigstille. Deretter skal vi sammen utforske Norsk natur i et par uker før vi setter kursen sørover til Alpene igjen. Det neste prosjektet på min agenda er TransAlp for tredje gang! Denne gang sykler jeg for Team Thaugland og siden størsteparten av tiden i rittet tilbringes i bratte motbakker faller mitt valg av sykkel naturligvis på Merida Big.Nine Team oppgradert med heve/senkepinne.

IMG_9418

Utover sommeren kommer vi til å dra på ulike helgeutflukter / oppdagelsesreiser for nye naturopplevelser sammen med våre to-hjuls-babyer 🙂 Skal selvsagt gjøre vårt beste for å dele noen gode historier med dere. Det har vært en stor lettelse for meg å innrømme at konkurranser er ikke alt her i livet. Helse, familie, venner, trivsel, natur, reise, utfordringer og mestring betyr mer for meg. Men selvsagt gøy å kjenne litt på blodsmaken i munnen av og til 😉

16. mai har verdens beste jente bursdag. Gratulerer så mye med dagen. Jeg elsker deg!

«Happiness is only real when shared»

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.