Følg meg gjennom Ultrabirken

Fredag er det klart for et av høstens vakreste eventyr. For mange er høstens høydepunkt Birken, men i fjor syklet jeg Ultrabirken for første gang og ble forelsket. Etter en tung sommer og en opptrening etter hjertevirus var 10.plassen i Ultrabirken en positiv overraskelse og en morsom og slitsom opplevelse.

Jeg var klar på at Ultrabirken er et ritt jeg kommer til å gjenta og ser på det som et større personlig mål å vinne dette rittet enn grusvarianten. Det er når man har gjort unna Rosinbakken at Ultrabirken først begynner. Det er da man svinger av grusen og finner sin plass på stien. Man har da syklet 50 km av grusbirken og det gjenstår 80 km med sti og sporadisk grus på fjellet før man ender ned Ballettbakken som alle andre.

08-59-36_lightboxorg

Ultrabirken 2014 – Foto: Kristoffer Kippernes /Terrengsykkel

 

Det er litt synd at arrangøren ikke ønsker å prioritere dette rittet høyere og bygger litt mer opp rundt det. Jeg forstår godt at man må skåne terrenget og ikke kan slippe tusenvis gjennom, men hva med en elitekvote som man kan kvalifisere seg til og loddtrekning på resten av plassene? Da kan man sette taket på et akseptabelt antall deltagere og skape et ritt med litt mer trøkk.

Det som gleder meg stort er likevel at flere og flere eliteryttere til tross for Birkens manglende satsing på Ultra velger å prioritere dette rittet foran lørdagen. Jeg ser mange sterke navn på startlista og jeg tør påstå at det kommer til å bli en hardere kamp om de første plassene i år enn noen gang tidligere. Ekstra motiverende og gøy når det er mer åpent og tettere i toppen.

Uansett om man stiller for å kjempe om toppen eller bare tar det som en fin fjelltur så vil jeg ønske alle en god tur over fjellet og lykke til! Enten de drar til høyre i Rosinbakken og tar omveien over Øyerfjellet eller drar rett fram og følger grusen til Lillehammer.

14-ultra 1

Ultrabirken 2014 – Foto: John Tore Syrstad

Det er flere som har prøvd seg på “the double”. Dvs både ultra fredag og grusbirken lørdag. Stort sett uten veldig stor suksess. Rart med det, men et ritt som Ultrabirken er ikke akkurat den beste oppladningen til formtopp dagen etterpå. Jeg syklet over på lørdagen i fjor, men i år holder jeg meg på Merida sin stand i Håkons Hall i stedet og tar imot alle heltene som kommer over fjellet.

Gleder meg spesielt til å følge eliterittet. Min forhåndsfavoritt er Sören Nissen, men jeg krysser fingrene for kompis Thomas Engelsgjerd 🙂 Håper flest mulig benytter anledningen til å stikke innom vår Meridastand på messa og hilse på, samtidig som dere får en smugtitt på neste års sykler. Vi sees 🙂

IMG_0014

Merida Sykler på plass i Håkons Hall, Lillehammer

Dagens teknologi gjør det også mulig å dele aktivitet i sanntid via telefon, internett, bluetooth og GPS. Dette er ikke noe jeg vanligvis gjør, men siden man må ha med telefon av sikkerhetsgrunner benytter jeg muligheten til å teste det ut. Se nederst på hovedsiden (martinhaugo.com) under fanen Twitter. Der vil det være link til aktiviteten. Den oppdaterer fortløpende min posisjon i løypa basert på GPS-data.

Følg også turen vår over fjellet via arrangørens APP/SMS/BirkenSim

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.