Første etappe vel overstått

CBT14 1 (2)

Da var vi endelig i gang med TransAlp-eventyret. Første dag stilles vi opp etter startnummer. Uvisst hvordan de seeder dette startfeltet, men spiller liten rolle. Det var en unødvendig lang master med masse smålugging og nervøs sykling i feltet før vi etter 17 km ble sluppet fri.

Dagens etappe har blitt kjørt tidligere, og som da ble det også denne gang kødannelse da rittet gikk inn på sti som ble snevret gradvis inn til singletrack. Viktig å være tidlig ute om man skal unngå kø her. Enkelte jeg snakket med etter målgang hadde stått i ro i over 20 min.

Vi måtte også stå litt i ro, men ikke på langt nær så mye. Om rittet hadde fått kjørt fritt mye tidligere hadde det nok løst seg smidigere. Terrenget her nede er i hovedsak grusvei, asfalt og bakker. Ikke på langt nær så teknisk krevende og spennende som Andalucía, men hvert ritt har sin sjarm. Her er det høydemeter og utsikt som står i fokus.

CBT14 3 (2)

I bunn av dagens siste klatring – Marienbergjoch som sees i bakgrunnen…

Grusklatringene er lange og relativt steile. I dag endte jeg opp med å kjøre på 34-tenners XX1 drev for å teste hvordan det var og det ble litt styrketråkk i de bratteste partiene. Men selv om det stod “push/carry” i løypebeskrivelsen klarte jeg å knekke meg opp. Setter på 32t til i morgen for å kunne kjøre litt lettere gir og spare beina. Dette er trening, ikke dreping av bein. Dagens totale stigning var rett i overkant av 2000 hm fordelt på 100 km. I morgen venter 2900 hm på 87, så det blir litt mer tid i bakker. Sånn det skal være her nede 😉

CBT14 2 (2)

Makker John Tore hadde ikke helt godbeina første del av etappen i dag, men da vi passerte dagens høyeste og siste 20 km var det plutselig fres i turbinen. Vi avsluttet sterkt og blåste rett forbi lagene vi tok igjen. Med en innlagt punkteringspause ligger vi nå etter dag en som 114 i herreklassen, 197 totalt og brukte 5:03 på etappen.

Servicestasjonene underveis tilbyr oppskåret frukt, småkaker, energibarer, vann og sportsdrikke. Valgte å ta med min Merida Big.Nine som turkamerat denne gangen, da det er mindre teknisk og greit med to flasker på ramma. Vi stopper på service og fyller opp lommer og flasker. Det er viktig å holde lagrene i balanse, spesielt nå som det er så varmt og fremdeles et godt stykke igjen til mål.

Rittet har også et pasta-party i målområdet hver kveld. I dag var det salat, pasta carbonara, gulasjsuppe (og kake for de som fortjener det) på menyen. Genial kveldsmat for en karbotrengende utholdenhetsutøver på mengdesamling.

Nå har vi gått fra gasthof til hotell og krysser fingrene for økt søvnkvalitet. I morgen er vi klare for en ny runde. Meldt litt regn og lavere temperaturer, og det passer bra for et par vikinger fra Norge

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.