God jul, Gran Canaria

Da var sykkelen pakket ned og vi er klare til å ta fatt på hjemreisen. Det er ikke vanskelig å se at man har valgt både rett tidspunkt og destinasjon for å legge et godt stykke grunnarbeid da det kryr av profflag her nede. Vi har fått syklet sammen med både Tinkoff Saxo, Lampre Merida og Cannondale Garmin og det er også en stor rekke norske kontinentalryttere som benytter øya til et avbrekk fra norsk vinter.

IMG_0186

Tinkoff Saxo. Sagan, Basso, Contador

Den første uka fikk jeg lagt ned en veldig god dose med trening. Forrige mandag kjørte jeg en ganske tøff økt med påfølgende hviledag på tirsdag. Når man trener store doser og i tillegg belaster med noe intensitet blir immunforsvaret testet til ytterpunktet og for min del var det tydeligvis litt i grenseland.

Tirsdag kveld kjente jeg at det var noe som ikke stemte i kroppen, men klarte ikke definere det og onsdagen var det ikke mye energi å spore – en dårlig dag. Natt til torsdag lå jeg med feber og hadde en forferdelig natt og det ble selvsagt en dag uten sykling. Null matlyst, så stod over buffeten. Det eneste jeg orket å få i meg var litt vann og et par energibarer.

Natt til fredag var det også antydning til feber, men følte meg grei på morgenen. Virket som kroppen var kvitt det verste. Dilemmaet når man er på en samling som dette er supert vær, perfekte forhold og at man har gledet seg til dette og ønsker å få mest mulig ut av samlingen. Men må jo uansett lytte til kroppen, selv hvor kjipt det enn er. Turen denne dagen ble litt på feeling og energinivå. Rolig med innlagt vitaminstopp på den legendariske smoothiesjappa på vei mot San Nicolas.

IMG_0188

Smoothie – vitaminbombe

IMG_0201

Tesarte, nede ved kysten

Lørdagen ble det nok en rolig tur, men energien var på vei tilbake. Samme med matlysten. Søndag – siste hele sykkeldagen var det bare litt sår hals og tette bihuler som plaget meg, men ellers fungerte kroppen bra. Været var kanon som vanlig og jeg fikk meg en veldig bra økt som avslutning på samlingen. Benyttet anledningen til å teste ut et par lokale blindveier som tilreisende syklister dermed naturlig nok ikke ferdes på. Den ene ned til Tesarte (bildet over) og den andre ned til demningen på Chira. Artig å ha gjort, men asfalten på disse veiene er ikke spesielt bra. Halvveis uti økta traff jeg på en gruppe fra Lampre Merida og fikk syklet litt sammen med de. Små men spreke karer 🙂IMG_0212

Lampre Merida

Alt i alt ble dette en bra samling. Selv med et lite sykdomsavbrekk fikk jeg lagt ned et bra stykke arbeid og både timer og høydemeter i banken. Oppsummert ble det 52 timer, 1402 km og 26350 høydemeter på disse to ukene. Nå venter overgang til langrennsski, vintersykling og kvalitetsøkter på rulla. Julefeiring hjemme på Gol i Hallingdal skal også bli veldig hyggelig. God jul alle sammen!

IMG_0190

Playa de Amadores

IMG_0196

Solnedgang ved Meloneras

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.