Godt i gang med grunnlaget

Siden jeg fikk grønt lys av legene den 16. mai har jeg kommet bra i gang med opptreningen igjen. Etter et par måneder med beina i været fikk jeg brutalt merke hvor mye kroppen forfaller som sofasliter. Det jeg opplevde at tapte seg mest var kondisjonen. Pulsen var og er unormalt høy i forhold til kraftproduksjonen og det tyder på at beina ikke får det oksygenet de ønsker.

Styrken var også rimelig bra nede, men muskelmassen er ganske bra bevart så mye av det var nerveaktivering. Jeg har lagt vekt på å bygge opp igjen styrkebasen til der den var før jeg dro til Spania før jeg går over i en vedlikeholdsfase på styrke. Når det gjelder utholdenhetstreningen holder jeg igjen på intensiteten i starten og unngår harde intervalløkter nå innledningsvis.

Litt for at hjertet ikke skal overarbeides – det er tross alt en muskel det også – og også for å bygge opp igjen grunnlaget for å kunne bygge videre på inn i høstsesongen. Legen mente sesongen 2014 var over for min del, men leger har ofte feil. Progresjonen på formen har vært formidabel og jeg føler jeg greier å holde balansen, selv med en del trening i banken.

Noe av årsaken ligger i at jeg gjør justeringer, lytter til kroppen og har planlagt med hviledager hvor jeg sykler maks én time asfalt og så sakte at jeg blir flau. Men som så mange av de beste har erfart før meg – det er når man klarer å differensiere med ordentlig sakte at det også går ordentlig fort. Det handler om overskudd og balanse mellom nedbrytning og oppbygning.

Martin 001 (1)

Nå nærmer sommerferien seg og min første ferieuke går med på Skeikampen og Merida Terrengsykkelskole. Det er fjerde gang jeg deltar som instruktør og det er nok engang fullt hus. Dvs over 150 supermotiverte barn og ungdom. Skal bli veldig gøy der i år også. Rett i etterkant følger mitt første ritt i Norge for denne sesongen.

Hallingrittet arrangeres på Golsfjellet (hjemmebane) den 28. juni i år. Det er et artig turritt med en fin miks mellom traktorvei, grusvei og flytstier på høyfjellet i vakre naturomgivelser. Ikke det at man nødvendigvis rekker å beundre naturen med puls nær maks, men det går an å ta seg en tur opp og sykle gjennom ellers også. (Som jeg har planlagt på mandag).

Rittet er i år seedingritt til både Grenserittet og Birken, og det er for mange nok en grunn til å ta turen opp til Golsfjellet denne helga. For min del har rittet alltid stått høyt i kurs siden det er hjemmebane og jeg har vært nære på å vinne flere ganger. I fjor tapte jeg mot Granberg i spurten og endte på andre.

Link til rittets hjemmesider

Etter Hallingrittet venter en kapasitetsperiode i juli hvor jeg også skal kjøre Craft BIKE TransAlp. Dette har vært et ritt jeg alltid har drømt om å kjøre og i år drar jeg nedover for første gang for å “sjekke forholdene”. Formen vil nok ikke være på topp helt enda, men det vil bli en super opplevelse bare å ha kjørt rittet og en erfaring til senere sesonger.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.