Merida Grassroot på Skeikampen

I oktober møttes en gjeng unge håpefulle til oppstartssamling for en ny sykkelsesong hos Stians Sport (Merida Norge). Dere kan lese mer om dette HER. I etterkant av denne samlingen har vi drevet med trening og aktivitet hver for oss på alle landets kanter og i all slags vær. Det er alltid gøy å samle gjengen og i år som i fjor valgte vi en samling med fokus på ski og vinterlek på Skeikampen.

IMG_0284

Thon Hotell Skeikampen

FREDAG

Samlingen startet med innsjekk på Thon Hotell Skeikampen fredag kveld. Deretter var det rett inn i matsalen til en storslått buffet med mangfoldig utvalg. Viktig å fylle opp med god energi til en helg med høyt aktivitetsnivå 🙂

IMG_1149

En forventningsfull og motivert gjeng

Etter middagen var de aller fleste på plass og vi samlet alle, ønsket velkommen, gikk gjennom programmet for helgen og delte oss inn i grupper. Jeg har pleid å ha ansvaret for den eldste gruppa, som også var tilfelle denne gangen. De krever mest, men også minst om du skjønner hva jeg mener. Motivert og sprek ungdom som trenger et forbilde og en tydelig leder som viser vei og setter grenser. Ingen ulempe med en yrkesmilitær i denne posisjonen..

LØRDAG

Etter frokost samlet vi oss i hotellresepsjonen og gjorde en siste opptelling før vi dro ut på dagens første økt; en skitur på ca 2 timer. Vi ble enige internt i gruppa i går at alle skøytet i dag. Nivået var vi litt usikre på da det skilte fra noen som hadde sin første sesong på ski til enkelte som konkurrerte i norgescup.

IMG_1150

Blide jenter klare for skitur

Med dette i bakhodet slo vi oss sammen med gruppa under oss og startet felles i samme retning. Jeg gikk foran og økte tempoet litt gradvis og dette skapte naturlig skille i gruppa. Dermed sa inndelingen seg selv. Tempoet ble selvsagt roet ned til langkjøring etter starten.

Naturen her på Skei er fantastisk og når været er med oss er det som å gå i et eventyr. Vi var imidlertid litt uheldige fra starten og det var grått på lørdagen. Lett tåke med perioder med lettere vær og bedre sikt hvor vi fikk et glimt av fantastisk vinterlandskap.

Inne fra skituren var det først en dusj, deretter varmt tøy og varm mat. Lunsjbuffeten var minst like bra som middagen og vi kunne virkelig nyte helpensjonen vi hadde gått for her. Andre økt var det uteaktiviteter og lek som stod på programmet. Lagbygging, gøy i snøen og leker man normalt ikke driver med er god trening for motorikk og kondisjon uten at man tenker på det som trening.

IMG_1161

Vi instruktørene var litt fristilt fra dette opplegget da det var driftet fra hotellet, så vi fikk trent våre egne økter. Noen valgte en skitur til, andre gikk intervaller på ski mens jeg fikk kjørt en god runde med styrketrening (vekter) på hotellet.

Etter middag hadde vi en frivillig seanse spesielt rettet mot de litt eldre deltagerne. Det var også em del av foreldrene som deltok på dette. Vi snakket om indre motivasjon, hvordan de ulike trente og ble trent og forklarte hvor viktig det er å være nysgjerrig på hvorfor man gjør det man gjør og ikke bare nikker og sier “ja vel” til treneren.

På kvelden samlet vi alle sammen igjen og denne gangen fikk Merida ambassadørene fra familien Siggerud lov til å svare på spørsmål fra salen og samlingsleder Jan Olav Beitmyren. Siggerud’ene har alle vært en del av Merida Grassroot og utviklet seg til å virkelig bli gode syklister med flotte resultater. Og ikke minst er de gode ambassadører for sykkelsporten!

IMG_1168

Martin, Thea og Tuva Siggerud deler erfaringer

Det er dermed veldig motiverende for de yngre å høre fra dem hvordan de har tenkt, hva som motiverer dem og hva de har gjort for å komme dit de er i dag. Ha det gøy er utrolig viktig, det samme er samhold, fellesskap og ildsjeler bak. Foreldre, trenere og ledere som gir av seg selv og gjør det mulig å satse videre.

Mens lørdagen gikk på Skeikampen var en av våre andre ryttere, Øivind Bjerkseth, i Team Merida Norge i Otepää, Estland og konkurrerte for Norge i EM vintertriatlon. Etter en solid sykkeletappe endte Øivind til slutt på en meget god 5. plass! Gratulerer 🙂

Bjerkseth_sykkel_EM_Vintertriathlon_Otepaa

Øivind Bjerkseth – Merida Racing med BarMitts 😉

“Kan rapportere om at sykkelen var meget rask. På 21 min så var jeg 1 min raskere enn nest raskeste mann og 2 min raskere enn fjerde raskeste mann. Hadde dessverre enn svart dag på løpingen..” – Øivind Bjerkseth

SØNDAG

Helga fikk fort og plutselig var søndagen her. Nok en langtur på ski stod på programmet, og denne gang var det klassisk stil som gjaldt for meg. Noen av gutta mine valgte å skøyte, men med de harde fine trikkeskinne-løypene vi er bortskjemte med på Skei var det helt uproblematisk.

Siden noen av oss ønsket en lengre tur denne dagen “beordret” jeg de eldste til å være klare 08:30 – en halvtime før resten. Det var ikke alle som klarte det, men vi kom oss på skiene 5 minutter etter. De fleste har vel vært på leirskole og husker hvor spennende det var med det motsatte kjønn.

Tror nok noen hadde latt denne spenningen gå litt utover nattesøvnen… Er et ordtak som sier “helt om dagen, helt om natta”, men det virket ikke som det stemte den motsatte veien. Var ikke store helten i første bakken opp mot Skardbua på søndagen, nei 🙂

I den nevnte bakken fikk vi imidlertid en fantastisk naturopplevelse. Gråværet hadde lettet og det var kun et slør langt der ute i horisonten. Det gjorde sitt til at sola brant inn i skyene  under soloppgangen og det ga et rødskjær over lyset som ble sendt i den ellers kritthvite snøen. Turer under slike forhold gir mentalt påfyll!

IMG_0294

Søndagstur i perfekte forhold

 

Utforkjøringa ned fra Skardbua mot Peer Gynt-veien var også en real høydare. Kupert og teknisk med stor fart. Vi fikk med andre ord betalt for strevet ved alle bakkene vi hadde gått for å komme oss opp dit med en skikkelig artig nedkjøring. Nede på veien delte vi oss og de trøtteste tok korteste vei hjem, mens vi var to igjen som tok turen innover til Fagerhøi.

Tilbake på Skei skilte vi lag og jeg avsluttet turen innom Bjørga-runden på Austlid. Det hele endte med litt over 50 km og sesongens desidert lengste og fineste tur på ski. Etter turen var det nok en runde med velfortjent lunsjbuffet, deretter takket vi for selskapet og dro hjemover for denne gang.

Det er alltid gøy å være med gjengen på samling og det er et høydepunkt jeg ser frem til hver gang. Neste gang vi møtes er på Hoxmark gård i Son rett etter påske, og da er det teknikk på terrengsykkelen som står på programmet. Tusen takk for en flott helg på fjellet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.