Motivasjon for en ny vår

Høsten kan være en fin tid på året. For en syklist er det ofte et lite antiklimaks. Kort-kort er et fremmedord og man dagdrømmer seg stadig vekk bort til varmere strøk. Det er viktig å finne den indre motivasjonen for grunnlaget for neste sesong legges i nettopp disse kommende månedene.

Det kan bli mange timer på rulla, i styrkerommet og sene høstkvelder med lykt, refleks, pigger og hummerhansker. De kjipeste turene er ofte de som er vanskeligst å kle seg for og de opplever man oftest rundt 0 grader og nedbør. Da blir man BÅDE våt og kald. Heldigvis stemmer ordtaket – “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær”. Det er heeelt greit å være sponset med bekledning fra Northwave. Det gjør denne årstiden å så mye enklere å komme seg gjennom.

Rulla som jeg nevnte blir også flittig brukt. Jeg bruker en Computrainer sykkelrulle med elektromagnetisk motor for styring av motstand og har oppgradert rammeverket for en stabil og fleksibel rigg. Under forhjulet er det montert en biljekk som er koblet til en batteripakke, som gjør at jeg kan endre stigningen underveis på øktene. Det blir som en simulator. Man aktiverer muskulaturen annerledes i stigning enn på flatt og det er smart å trene spesifikt for å optimalisere teknikken.

IMG_0045

Utenom rulla er det mange motivasjonsfaktorer som gjør treningshverdagen et skritt enklere. 7-21. desember skal jeg på landeveissamling på Gran Canaria sammen med Øivind Bjerkseth og Vidar Mehl. Sykkeløya over alle etter min mening hvor bakker ikke er til å komme utenom og kort-kort atter en gang er en selvfølge. Det slår aldri feil!

Etter samlingen i syden venter juleferie og forhåpentligvis milevis med hvite trikkeskinner hjemme hos familien på Gol. Kommer til å bruke skiene en del i vinter som i fjor og legge et solid fundament frem mot sesongstarten. I slutten av februar drar jeg og Thomas Engelsgjerd på ’16-sesongens første utflukt: Andalucía Bike Race. Dette blir vårt tredje forsøk sammen på dette etapperittet, og alle gode ting er jo nettopp tre 🙂

Så det er en del lyspunkter å se frem til og hente frem når regnet bøtter ned og girene iser fast. Det må jo også nevnes at jeg selvsagt fortsetter mitt samarbeid med Merida og oppdaterer sykkelparken med nye, råe fulldempere!

 

 

Neste års konkurransefulldemper: Merida Ninety-Six 9 CF Team
m162535

Neste års treningsfulldemper: Merida Ninety-Six 9 CF 6000

m162515

Neste års halvdemper: Merida Big Nine CF Team

m162080_190

Og sist men ikke minst… landeveissykkelen: Merida Reacto CF DA Ltd

m155130-3

Jeg føler meg utrolig privilegert som nok et år får muligheten til å være med på å teste og videreutvikle disse fantastiske maskinene. Ikke nok med at de er vakre, men funksjonaliteten og responsen på disse syklene gjør at ventetiden til snøen smelter i skogen dessverre føles lenger. Derfor er det veldig greit å ha Gran Canaria og Andalucia å se frem til samtidig som man også får glede seg over variasjonen man oppnår ved den norske vinteren. Mye å se frem til – jeg er topp motivert med utstyret i orden som vanlig 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.