På landsbygda i Tyskland

I dag hadde vi avtale på et verksted i Tyskland. Etter frokost lastet vi opp racersyklene i bilen og kasta oss i bilen. Vi bor jo midt i smørøyet, så det er ikke langt å kjøre nesten uansett hva man skal. Motorveiene her gjorde at vi var i Niederwangen i løpet av godt under en time. Verkstedet skulle bytte drivakselmansjettene på Vitoen. Servicen skulle ta ca 3 timer og derfor tenkte vi at når vi først var her kunne vi like gjerne bli litt bedre kjent i området. Siden vi kjørte ritt i går ble det en rolig tur i dag, og det var nydelig. Vi hadde god tid til å kikke oss rundt (men kanskje ikke god nok). Terrenget her var vakkert, temperaturen var bra og humøret var som vanlig på topp. Vi prøvde å holde oss til de mindre landeveiene så vi fikk veien for oss selv og slapp å bli plaget av biltrafikk. Vi la kursen mot Lindau og siden jeg ikke hadde husket å ta med GPS-en prøvde vi å legge ruten så vi kunne følge samme vei tilbake.

Vi syklet 5 mil før vi endte opp i en by med en haug av lyskryss. Da var det like greit å snu og teste korttidshukommelsen. På veien kom vi over noe jeg aldri har sett før: Et LUFTSKIP! Etter 30 min på returen fant vi ut at det var veldig mange steder som het nesten det samme her. Det var skiltet Lindau i alle retninger, men vi kom aldri dit igjen.. Wangen tror jeg det må finnes minst ti forskjellinge steder som heter. Og så var det ulike steder som het nesten det samme: Oberhof, Oberdorf og Oberstdorf. Dette navnekaoset pluss at alt så likt ut gjorde at vi greide å “rote” oss bort. Vi fulgte vinden og sola og navigerte oss mot det vi mente var riktig retning. Etter en stund kom vi innenfor rekkevidde av turistkartet som vi hadde fått av service-avdelingen til verkstedet. Vi var berget og greide å orientere oss tilbake til Niederwangen. Endte opp på ca 110km og 30 min mer enn planlagt. Vi fikk bekreftet at korttidshukommelsen kan bli bedre og at GPS er smart å ha med når man skal sykle på steder man ikke har vært før.

Da vi kom tilbake ble vi møtt av kundebehandleren. Han bryter ut: “I’m sorry but we have a serious problem. Come with me and I will show you”. Umiddelbart tenkte jeg at dette blir en lang dag.. Det viste seg at vi hadde kjørt med brukket fjær og en morken bremseslange. De trengte et par timer ekstra for å fikse dette. Da bestemte vi oss for å ta syklene fatt og dra på kafé i Wangen 3 km unna. Vi ble sittende der i et par timer og fylle karbolagrene med varm baguette og pasta før vi returnerte for å hente bilen. Tyskerne er presise og ryddige, så ikke bare var de ferdige men de hadde vasket bilen for oss også. Kan jo ikke kjøre rundt med skittent glis. Bra dag i Tyskland på landeveien.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.