På plass i Ruhpolding

Vi overnattet på hotellet rett nord for München i natt. Overnatte er kanskje rette ordet, for vi sov ikke spesielt, selv om vi tilbrakte natten der. Det var god tropevarme på hotellet og 100% luftfuktighet så det følte som vi hadde flyttet inn i jungelen (snakker av erfaring). Dyne var med andre ord overflødig.

Dermed var vi et lite hakk unna definisjonen “frisk og opplagt” da vi knakk oss opp av sengene i morges for å ta fatt på kjøreturen sørover. Men Sigmund våknet opp med et irritert øye og var urolig for om det kunne være en øyesykdom han har slitt med som blusset opp igjen. Vi tok en tur innom et par sykehus før vi tilbrakte et par timer i kø på et venterom.

IMG_2704

Ruhpolding jernbanestasjon

Heldigvis for oss begge var det kun en liten irritasjon som kunne behandles med øyedråper og “gutta på skauen” lever fortstatt i troa på å fullføre utfordringen vi snart skal rulle i gang. Etter legens gladmelding kom vi oss i bilen og satt en god stund i bilkø! på trefelts autobahn, så det vi trodde skulle være en kort og effektiv kjøretur ble nok en runde med kø-tjeneste. Kjeeedelig.

Omsider fremme i Ruhpolding fikk vi hentet ut startnummer og kommet oss på hotellet. Syklene ble skrudd opp, bagen pakket om og sykkelbagen returnert til arrangøren for transport videre til mål i Riva del Garda. Vi kjørte bilen til avlevering på Salzburg flyplass og tok med oss syklene for en trilletur hjem igjen.

IMG_2718

Utsikten fra hotellet i Ruhpolding

Sigmund tok fri fra sykkelen i går, og vi kjenner begge fremdeles reisen godt i beina. Regner med vi får blåst ut rusten av maskineriet i løpet av morgendagen. Etappen starter kl 0900 og går fra Ruhpolding (Tyskland) til Saalfelden (Østerrike). Hotellet vi bor på ligger landlig til og vi krysser fingrene for en god natts søvn og oppladning til første etappen. Det er stille før stormen..

IMG_2717

Trilletur dagen før dagen

Den østre ruta som vi skal sykle i år er beskrevet som mindre teknisk krevende enn den vestre, med større andel grus og asfalt og enda mer flyt. Vi starter i morgen med en relativt snill start i forhold til stigningsprosenten på klatringene og relativt lange partier i slak motbakke. Sigmund er en habil temporytter og jeg er også god på å kjøre jevnt hardt i slakere terreng. Dermed er etappen i morgen en start som passer oss godt, så da gjenstår det bare å unngå varme- og næringssmellen og dosere kreftene jevnt utover de 102 km som venter. Vi gleder oss VELDIG til å komme i gang, og med naturen som omgir oss her føler vi at det har begynt allerede.

Skjermbilde 2015-07-18 kl. 21.51.06

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.