På plass på Island

Da var det tiden på året hvor Blue Lagoon Challenge finner sted på Island. Jeg har som nevnt tidligere vært så heldig å bli invitert over “vannet” til vulkanøya for tredje året. Veldig hyggelig å treffe igjen de samme, blide, gjestfri ansiktene og vi blir tatt utrolig godt vare på her.

IMG_0938

Programmet torsdag var rimelig fullpakket. Først selve reisen med transport til flyplassen, fly i nesten 3 timer til Reykjavik (Keflavik), deretter vente på bagasjen. Tror det er en pågående streik her hos bakkepersonalet, for det tok hvert fall unormalt lang tid å få ut bagasjen denne gangen. Dermed begynte klokka å tikke litt høyere enn den pleier også.

Vi fikk etter omtrent en times ventetid omsider bagasjen og syklene våre utlevert og kom oss videre på planen. Neste punkt på lista var å skru opp syklene, skifte og sykle gjennom Blue Lagoon Challenge-løypa. Den er ikke veldig teknisk eller komplisert, men vinden og de få bratte kneikene som er er derfor enda mer utslagsgivende og rittet minner mer om et landeveisritt enn et terrengritt.

IMG_0941

Jeg kjenner løypa fra tidligere år, men det er alltid greit å friske opp minnet og Emil Linde, min Merida teamkollega er jo her for første gang. Han hadde håpet på å se en geysir blåse til himmels, men ble skuffet da han oppdaget at dette skjedde med års mellomrom og var et heller usannsynlig sjeldent fenomen å få opplevd live mens vi var her oppe. Han får sørge for (ut)bruddet selv under rittet i morgen 😉

Etter gjennomsyklingen var vi fremme ved Blue Lagoon. Der ble vi plukket opp og kjørt rett til massaje og spa. Ganske ideelt for oppladningen og massørene stod der og ventet på oss. Har vært på Laugar Spa tidligere år også, og de gjør mirakler med halvstøle sykkelbein.

IMG_0952

Torsdagen var enda ikke over, og den ble avsluttet på beste vis med en tre-retters knallgod middag på Skólabru restaurant i byen. Lamb Adventure med skyr og bær til dessert kan anbefales på det varmeste! God oppladning dette også.

56-229350-skolabru-2

Fredagen startet med en lang, god frokost på hotellet. Emil er glad i å sove lenge, så det ble mer enn én kopp kaffe for meg mens jeg ventet på han.. Etter frokost tok vi med syklene ut på en luftetur og sjekket føret i utkanten av byen, før det nå bærer ut på en ny runde med massasje. Siste hånd på verket før vi topper lagrene med pasta og møter opp på Ellingsen – Islands Merida-forhandler fra kl 16.

Der skal vi snakke med lokale syklister, presentere oss selv og vise frem syklene våre. Til de av dere som holder til på Island og er interessert i sykkel så anbefaler jeg virkelig en tur innom Ellingsen i tidsrommet 16-18 i dag (fredag). Vi har også klargjort en liten presentasjon som starter kl 17 i butikken. Hvis ikke dette passer sees vi på start i rittet på lørdagen.

 

IMG_0946

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.