Påmeldt Craft BIKE TransAlp

Denne sesongens hovedmål var i utgangspunktet NM Maraton på Furusjøen. Etter at jeg ble satt tilbake 7 uker med virussykdom etter Andalucia Bike Race har jeg nå tatt konsekvensene av dette og gjort om på planene. Etter en så lang periode uten aktivitet forfaller kondisjonen raskt og man må starte litt på nytt.

Derfor har jeg nå gått tilbake til grunntreningsfokus med styrketrening og rolige langturer. De lengste turene blir naturlig nok i helgene, da jeg jobber fulltid ved siden av. Styrkeøktene kjører jeg for å vekke liv i samspillet mellom nervesystemet og muskulaturen igjen, og øke beinstyrken. Jeg har tatt lærdom av min treningshistorikk og har planlagt med restitusjonsfaser fremover for å hente meg inn. I tillegg skal jeg lytte mer til kroppen.

Skjermbilde 2014-05-23 kl. 13.07.20

Siden vi nå er i midten av mai og rittsesongen allerede er i full gang har jeg valgt å se et stykke fremover. Denne sommeren har jeg meldt meg på Craft BIKE TransAlp, et spektakulært etapperitt som krysser alpene fra Tyskland, gjennom Østerrike og ender opp i Italia. Dette varer en uke (siste i juli). Rittet krever mye av både rytter og utstyr, men jeg tar med meg rutinen fra fire år med Andalucia Bike Race. Jeg gleder meg til en fantastisk opplevelse!

Så en måned fremover nå blir fokus på rolige timer på sykkelen, mens hardøktene spares til et stykke ute i juni. Første konkurransen jeg sykler denne sommeren blir trolig Hallingrittet, som er et fint turritt på Gol, min hjemmebane. Utover høsten blir det Ultrabirken og Roc Marathon i Frankrike som har fokus. Det ser ut som jeg får med meg en del av sesongen likevel. Det lønner seg å være tålmodig 🙂

mvmk75ktno0wssgowk8440g-roc-dazur-start

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.