Quick change of events

Å vipps så slo impulsiviteten inn.. “Alle” vet at jeg lever og ånder for sykling og ikke minst etapperitt. Her er det mer enn bare syklingen som er i fokus, men opplevelsen, naturen, menneskene, stedene, utsikten, den friske lufta og utfordringene som gjør det hele til så mye mye mer.

slide3

Jeg har kjørt Andalucia Bike Race i fire år, men i år droppet jeg det. Det var vemodig å se bildene og høre historiene fra rittet uten å ta del selv, så ikke se bort fra at jeg finner meg en makker og stiller opp igjen neste år.. Anyone? I stedet kjørte jeg La Rioja Bike Race i mai og holdt der på å kapre meg noen UCI-poeng, men det ble med nesten.

I fjor kjørte jeg Transalp – etapperittet som krysser Alpene fra nord til sør for første gang. Jeg har reist i Alpene og konkurrert rundbane i Sveits tidligere (2011) så naturen er jeg langtidsforelsket i. Det var en fantastisk og slitsom reise over fjellene som jeg selvsagt ikke sier nei til å gjøre igjen.

sportograf-52349324_lowres

For et par uker siden fikk jeg forespørsel om å stille på et utenlandsk lag gjennom bekjentskaper, men plutselig trakk sponsoren laget tilbake. Dermed brast drømmen om Transalp og jeg lot det bli med det. Fant dermed tilbake til opprinnelig plan om sommer-rittene Valdresrittet og Furusjøen Rundt her hjemme i stedet.

Men sååå… Ut av det blå dukker Sigmund Aas opp og er i akutt makkerknipe. Han har billetter til Transalp 2015 og det er akkurat én uke igjen til start. Jeg er selvsagt ikke vond å be og ser på dette som en fantastisk mulighet til å trene, lide, nyte, oppleve Alpene og etapperittet for andre året på rad i godt selskap.

summer_in_the_alps_by_burtn-d45nirl

Vi har ordnet oss med gode hoteller og skal nyte hver målby etter beste evne. Reiser nedover til München allerede på fredag og eventyret starter i Ruhpolding på søndag. I løpet av 7 etapper skal vi beseire over 19000 meter oppover og overleve 19000 meter nedover. Mål for reisen er som alltid Riva del Garda og der har vi lagt inn et par dager med iskrem, espresso, spa og steinovnspizza.

Med andre ord – sommeren gikk brått fra god til helmaks! YOLO som man sier 😀

tav2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.