Racer Bikes Cup, Buchs

Lars var førstemann som skulle sykle av oss. Han startet kl 9 sammen med juniorene og masters. Han hadde skikkelig klaff med været og fikk regn fra start og ca 8 grader. Kaldt! Jeg sto i langesonen. Etter 2 runder lå han som nr 18, men det ville seg ikke. Rittet endte for han med først et kræsj med et tre og deretter et tryn i den lengste utforkjøringa. Brutt løp. Jeg skulle starte kl 1330 i elitefeltet sammen med de beste i verden. Været endret seg til det bedre og vi fikk enkelte solgløtt før start. Løypa var fremdeles et smørjebad, så Dirty Dan ble stående som endelig dekkvalg. Etter en litt for lang oppvarming på rulle var jeg klar for start. Uten UCI-poeng fikk jeg æren av å starte helt sist, men etter at startskuddet gikk fikk jeg merke at det ikke var helt feil likevel. Det ble kjørt MAX fra start og dette var sjokkstart på sesongen. Overgangen fra lange rolige turer på rulle og piggdekk på landeveien var ganske enorm. Jeg fant min egen marsjfart og kjørte jevnt på.

Etter hvert som rundene gikk greide jeg å smyge meg forbi et par som hadde åpnet litt for ambisiøst, men likevel merket jeg at jeg ikke hadde helt supre bein i dag. Etter 4,5 runder kom Roel Paulissen forbi og på de påfølgende rundene smøg de beste seg forbi en etter en. På sjette og siste runde bommet jeg litt på idealsporet i en bratt teknisk nedfart og hørte speaker i bakgrunnen bryde ut: “it looks like nr 82 is in serious trouble”.. Berga det greit og kom unna med styret litt ut av idealstilling. Fullførte rittet og oppsummert er jeg greit fornøyd. Angående dekkene må jeg bare si at de var HELT KONGE! Ingenting jeg har kjørt med tidligere sitter så bra som dette i smørje. Jeg hadde 2.0/2.1 bar og guffe på slangeløs felg og det fungerte optimalt. Jeg klarte lett å holde de beste som tok meg igjen i utforkjøringene. Som sagt så er ikke beina superspreke om dagen men det er et par uker til neste ritt og mye bra kan gjøres til da. I morgen skal vi ut på rolig racertur og lufte SuperVelocen for første gang. Det gleder jeg meg til 🙂

Her på herberget som vi bor er det helt greie forhold. Vi får servert frokostbuffet, men lunsj middag og kvelds må vi fikse selv. Ikke så enkelt når det kun er mikro og vannkoker her. Blir en del turer på restaurant. Det er en internett-pc i kjelleren, så det er litt knot å få oppdatert siden. I kjelleren er det vaskemaskin, tørketrommel og kjøleskap. I tillegg har vi et eget mekkerom og sykkellager. Genialt! Vi knipser bra med bilder her og de blir knallbra. Legger de ut ved en passende anledning. Da har vi funnet det som kommer til å bli vår stam-restaurant frem til vi forflytter oss videre mot Italia på fredag. Buono Pizzeria her i Buchs har både pasta, pizza og internett. Midt i blinken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.