San Nicolas-Artenara

Nok en dag med værgudene på vår side. Det er nesten for godt til å være sant. Helt siden vi kom hit har vi ikke hatt annet enn 21-26 grader, sol og kun et par skyer. Helt rått! I dag skulle jeg være med Høydahl-gutta (Jo, Martin, Anders og Kristian) på langtur. Jeg, OC Fagerli, Lars og Nils-Gunnar la ut mot Mogan i rolig tempo så vi var ferdig oppvarma idet toget kom og innhenta oss. Men det tok sin tid før de kom. De tok det pent i dag. De tok oss igjen mot toppen før San Nicolas. I og med at det var Tre Kongers Dag i dag, som er en helligdag her nede, var vi litt usikre på om de lokale sjappene var åpne så vi fikk etterfylt med drikke. OC, Lars og Nils-Gunnar snudde på toppen mens jeg og resten tok sjansen og slapp oss ned mot San Nicolas. i utforkjøringen gikk det i kamikaze-tempo i et par svinger med Jo i spissen og meg like bak. Etter at vi tråkka forbi en bil kom høresvingen altfor fort og det var kun flaks som gjør at jeg kan sitte her og skrive dette.. Jeg skar rett ut og av veien i yttersving. Ingen tryning, men en tankevekker. Like hel men litt skjelven kom jeg meg ned til bunnen av bakken. Derfra hadde vi en sammenhengende stigning på 35 km opp til Artenara. Deler av bakken var opp mot 13%. De fleste var enige om at bakken var lang nok. Oppe i Artenara ble det kaféstopp med påfyll av lagre, og deretter bar det videre ned til Tejeda og opp igjen til Ayacata. Denne bakken hadde mye bedrer asfalt og var en fryd i forhold til den forrige. Oppe på Ayacata tok jeg farvel til gutta og slapp meg ned igjen via Soria, Kanaridalen, Arguineguin og hjem. Det ble 3000 høydemeter og ca 138 km i dag. Nå gjenstår kun en dag med 25 varmegrader før det bærer hjem igjen til norske kalde vinterdager med mange fine skiturer 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.