Sesongplan 2014 er klar

De to forrige sesongene fokuserte jeg både treningen og sesongplanen mot rundbane. Etter å ha stukket finger’n i jorda fant jeg ut at min kropp er genetisk bedre egnet til lange ritt i stedet for kort og eksplosivt. Følte rett og slett at jeg ikke klarte å få ut mitt potensiale gjennom så korte ritt som rundbane.

Dette har gjort at jeg endrer fokus for den kommende sesongen til maraton og etapperitt. Min etapperitt-makker blir Thomas Engelsgjerd og vi starter som vi gjorde forrige sesong med Andalucia Bike Race i februar. Ellers kommer jeg til å kjøre turritt og NC-åpning rundbane på Darbu som trening.

Fokus denne sesongen blir å utvikle og rendyrke mine egenskaper som maratonrytter og ikke minst velge ritt jeg synes er artige. Planen er å dele sesongen inn i tre faser. Jeg bygger opp mot en tidlig formtopp til Andalucia, for deretter å roe ned og starte oppbygning til NM Maraton i slutten av juli.

På veien dit er planen å kjøre noen temporitt som trening, blant annet NM-tempoen på Eidsvoll. Etapperitt utover sommeren og høsten er på ønskelista, men laget (jeg og Thomas) er avhengig av sponsorstøtte for å få realisert disse. Som vanlig legges sesongavslutningen til Frankrike og Roc Maraton. Perioden etter NM Maraton kommer til å gå med for å bygge høstform mot dette rittet.

>> Se sesongplanen her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.