Spesialsåler underveis

Denne helga tok jeg turen til Lillehammer med mange punkter på agendaen. Fredagen gikk med til møte med min trener, Lars Stensløkken. Vi evaluerte første treningsfase (november) og gjorde ferdig periodeplan frem mot sesongstart i slutten av februar. Til forskjell fra tidligere sesonger har jeg nå planlagt med god form her, for så å resette og jobbe mot NM maraton.

Lørdagen hadde jeg avtale hos Aktivklinikken. De tilbyr nå spesialtilpassede såler i karbon som er tilpasset både foten og akkurat den skoen du bruker. SOLESTAR sykkelsåler er laget av et spesielt karbon materiale som gjør dem veldig lette og sterke. Sålene er svært stive og har den egenskapen at de absorberer kreftene fra ned- og opptrekk på en meget god måte.

solestarTitel_02_870x300_01

Man tar avtrykk av føttene og ekspertene på Aktivklinikken analyserer bevegelsene i kne, ankel og fot for å få produsert akkurat den sålen som passer best for meg. Det er mange fordeler med en slik såle. Den stabiliserer foten og retter ankelen, reduserer skjev belastning på knær, retter opp for eventuell forskjell i benlengde,  retter opp skjevhet i hofte, reduserer generell overbelastning og øker komforten.

NorthWave Extreme Tech Plus - Spesialsåler hører hjemme i slike sko!

NorthWave Extreme Tech Plus – Spesialsåler er på sin plass i slike sko!

Jeg vet mange syklister sliter med knærne, spesielt under tunge treningsperioder der mengde er i fokus og belastningen blir unormalt høy. Jeg har selv vært så heldig at jeg i stor grad har vært skånet for dette problemet. Det jeg har merket det på er at jeg har et “hulrom” under fotbuen, at innersålen ikke gir jevnt god støtte til foten og dermed dannes det trykkpunkter. På lange turer og ritt har jeg da opplevd at det har oppstått en brennende følelse under beina. Jeg er også overbevist at med bedre komfort vil man slappe bedre av og produsere mer kraft.

For spesialtilpassede sykkelsåler – ta kontakt med Aktivklinikken på Lillehammer. De hjalp meg med Retül sykkeltilpassing og det har jeg hatt stor nytte av.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.