Stille før stormen

Det er stille… Ikke mange syklister som gjør mye ut av seg om dagen. Noen farter rundt på ski rundt om i fjellheimen på jakt etter hvitt gull, blå himmel og frisk luft. Andre pakker med seg sykkelen og drar sørover som trekkfuglene i jakten på timer, sol og varme mens de fleste av oss andre gjør jobben i stillhet her hjemme.

Selv har jeg holdt en svært lav profil den siste tiden. Jobben krever sitt og treningen har også høy prioritet. Resterende tid er da satt av til hvile og avkobling. Jeg har kommet godt i gang med grunnarbeidet for neste år, og med de justeringene som er blitt gjort på treningsfronten ser det nok en gang lovende ut.

Men det gjør det jo så ofte på denne tiden av året. Det er lenge til sesong og lenge til jeg skal levere resultater. Andalucia Bike Race er riktignok i slutten av februar, men sett bort fra det er det mai jeg sikter mot. I fjor var jeg i form i slutten av januar og derfra ble det gradvis litt for høy totalbelastning.

Denne vinteren gjøres ting annerledes – Grunnarbeidet på lavere er mye mer solid og dette er en treningsform jeg tåler mye av med min fysiologi. I tillegg jobbes det med å fokusere på og utvikle svakheter som eksplosivitet og hurtighet.

I går gjennomførte jeg et 3000 meter testløp på Bislett. Som befal i Forsvaret skal man dokumentere utholdenhet ved test årlig. Det samme gjorde jeg for et år siden og da ble tiden 10:05. I år ble tiden 10:15 og det er en god indikator på grunnformen. Jeg har ikke prioritert en eneste løpsintervall i forkant av dette, så jeg må si meg tilfreds med dette som en standpunkttest. Merker at løpssteget ikke er det mest spretne akkurat.

Men på sykkelen derimot viser tallene seg fra sin gode side. Solide wattverdier på lav puls forteller meg at ting går rett vei. Jeg har enda ikke kjørt en eneste økt i nærheten av terskelpuls, så fokus ligger fremdeles kun på aerob utholdenhet og utvikling av de muskulære faktorene.

Nå er det kun ti dager igjen til jeg, Bjerkseth og Mehl drar sørover og tjuvstarter juleferien med to uker kvalitetstrening på Gran Canaria. Jeg er veldig glad i lange bakker og det har man rikelig av på denne fantastiske øya med godt vær hele året! Treningsopphold i utlandet gjennom vinteren gir både et fysisk og mentalt løft.

Det var en liten oppdatering fra denne fronten. Er litt tamt med bilder og det beklager jeg. Kommer sterkere tilbake fra Gran Canaria 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.