Terrengsykling på Gran Canaria

De aller fleste syklister forbinder Gran Canaria med landeveissykling og det er vel det øya er mest kjent for. Uendelige bakker med silke asfalt som man bare kan drømme om hjemme. Derfor er det vanligst å nettopp holde seg på asfalten da man er her nede. To uker med tonnevis av bakker gir god kondisjonstrening og brenner godt i beina. Kombinér dette med en god dose trening inne på sykkelrulla hjemme og man er garantert at rattrusten sitter som støpt når sesongen skal dra i gang.

img_2479

Men hvorfor ikke holde terrengferdighetene vedlike også gjennom vinteren og kanskje også utvikle denne egenskapen videre? Man er kanskje vant med våte sleipe røtter, glatte svaberg, myr, grusveier  og gjørme, men hva med å utfordre seg på en ny type underlag? Det er ikke mange andre steder i Europa man får de samme utfordringene som her nede med lavagrunn, rullesteiner og  middels store steiner.

Løst toppdekke over en fast vulkansk steingrunn gir en helt annen type utfordring enn det man stort sett er vant til, men mestrer man dette i tillegg til de typisk skandinaviske forholdene vil jeg påstå at man er en mer komplett syklist. Dette gjør deg mer komfortabel også på kjent underlag og kan gi deg mer trygghet på sykkelen som igjen gjør at man sparer krefter og sykler fortere og tryggere.

img_2450

Før jeg bosatte meg her på Gran Canaria var jeg her kun med MTB én gang. Ellers var det landevei som gjaldt også for meg. Men jeg har virkelig fått opp øynene for mulighetene for god terrengsykling her. Vi har en rekke gode terrengturer med shuttle via Free Motion og disse benyttet jeg meg av da jeg satte sammen det som ble en episk tur med mye sti.

For de aller fleste vil nok denne turen bli for tøff å gjennomføre som en enkelt tur, men man kan bruke elementer fra den dele den opp. Jeg syklet den sammen med verdensmesteren i maraton MTB fra 2015, Alban Lakata. Vi hadde en lang dag på sykkelen og var begge godt fornøyd da vi var ferdige. Men dette er en real challenge av en MTB-tur som jeg vil anbefale de tøffeste maratonsyklistene å teste ut. Den er teknisk svært krevende og senkepinne anbefales.

Jeg syklet den på min Merida Ninety-Six Team 29″ rittfulldemper med 1.8 bar lufttrykk, 2.2″ brede dekk, slangeløst oppsett (er et must om man skal komme gjennom uten punktering). Hadde selv ikke senkepinne, men det skal jeg skaffe meg nå! Ta med deg terrengsykkel neste gang du kommer til Gran Canaria eller lei en for en dag eller flere. Du kan fort bli hekta!

img_2445

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.