Test av Lake CX332 landeveissko

IMG_8013

Som du kanskje vet jobber jeg som sykkelguide på Gran Canaria gjennom hele vinteren og tilbringer en del timer på sykkelen… Vi er alle ulike og det finnes ikke én form som passer alle. Derfor bør man prøve ulike alternativer for å finne det som kjennes rett for deg. Sko, hjelm, sadel er typiske ting som er ulikt fra person til person avhengig av anatomi, bruksområde og personlige preferanser. I vinter har jeg testet ut noen nye landeveissko fra Lake (CX332) og her kommer noen betraktninger rundt disse.

215205_01_d

Underskoen er av karbonfiber og er dønn stiv. Dette gir en kontant kraftoverføring og god kontakt med pedalene (plattformen). Kombinert med mine innersåler fra Solestar har jeg ingen trykkpunkter under foten og det kjennes som hele foten er i kontakt med såle og pedal. Dette gir økt komfort og mindre belastning. Skoen føles også veldig stabil.

IMG_8015

Overskoen er av mykt skinn. Kombinert med Boa-strammingen medfører det at den omslutter og former seg godt etter foten og føles som en hanske. Stive oversko gir etterhvert trykkpunkter og foten kan bli øm og sovne. Dette har jeg ikke opplevd med disse. Passformen oppleves som svært god og dermed blir skoen komfortabel å ha på seg selv på de lengste dagene. Boa-strammingen fungerer ved å presse inn to hjul og vri de rundt med mikroklikk. Disse er dekket med gummi på kantene som gir godt grep selv i regnvær og de er lette å etterstramme og justere selv mens man er i bevegelse.

IMG_8014

Når man bytter sko til et nytt merke er det alltid et spørsmål om hvordan de passer i forhold til konkurrentene. Tidligere har jeg brukt sko fra både Shimano og Northwave og min erfaring er at jeg måtte gå opp én størrelse i forhold til disse. For min del altså fra elefant til mammut 🙂

Comments are closed