Tjuvstartet påskeferie

IMG_0451

På fredagen tok jeg avskjed med CompuTraineren (sykkelrulla) for denne gang med en god kvalitetsøkt. Pakket sammen og rigget om til å teste føret ute på lørdagen sammen med teamkompis Øivind. Det er forresten VM skiksyting i Holmenkollen om dagen, så da vi valgte å kjøre noen drag i Tryvann fikk vi oss en god heiagjeng underveis 🙂

IMG_0434Var godt å komme seg ut igjen etter en lang vinter på rulla, men drag rundt 0-føre er fortsatt litt kjølig mot slutten av nedoverbakkene. Det er greiere å vintersykle når man holder jevnt tempo og unngår de bratteste bakkene / hardeste innsatsene. Da slipper man å bli gjennomvår og iskald. Derfor rulla er god å ha om vinteren..

Men nå klarte jeg ikke vente lenger, så da min nye Merida Ninety-Six Team dukket opp skrudde jeg den sammen, pakket den ned og tok med meg Thomas til Benidorm. Nå er vi på plass og har tjuvstarta påska med en lang og god samling hvor fokuset er å kjøre opp formen inn mot sesongstart og verdenscupritt i overgangen april-mai.

Søndagen startet brutalt med alarm 3.30 og rett på flytog, fly og tidenes lengste venting på bagasjen i Alicante (1 time og 10 min!!). Men bedre at det tok langt tid enn at den ikke dukket opp i det hele tatt. Vi var hvert fall såpass klare til å komme oss videre til Benidorm at vi droppet å sjekke bussalternativ og fant første taxi. Dumpa av rett på døra, kjapp tur innom supermarkedet for å få opp blodsukkeret litt før vi skrudde sammen syklene og tok oss en liten bli-kjent tur i sentrum.

Thomas har bodd her et år da han var liten pjokk og det var gøy å se at han kjente seg igjen og minnene kom tilbake. Benidorm er også en ganske så stilig by med mange høye blokker med ulike aktitektur-detaljer. Den kuleste blokka vi har sett så langt har en konisk dome opp ned på toppen. Mange av byggene ser litt futuristiske ut og den skiller seg ut fra det meste andre vi har sett.

IMG_0404

Vi fant nettopp ut at Costa Blanca Bike Race går i dette området og vi kommer nok til å teste ut en del av de løypene underveis på samlingen. Fint at noen har gjort unna en del av rekognoseringen og funnet frem gullstiene for oss. Øktene som står på programmene våre er ikke “junk-miles” for å samle timer og km, men alle har et formål om å fokusere på rittspesifikke egenskaper som for eksempel å løfte terskelkapasitet, utvikle kraft på tung belastning, tekniske ferdigheter, fettforbrenning og ikke minst restitusjon.

Hver økt har et mål, men vi har det selvsagt fantastisk morsomt underveis. Benidorm har visstnok Europas største fornøyelsespark, men den åpner dessverre ikke før 1. april. Det var litt nedtur – for vi hadde store planer om å teste det de hadde å by på av berg-og-dalbaner. Får vel nøye oss med de flytpartiene vi kommer over i terrenget. Ikke vanskelig å nyte de heller med mitt nye rittmonster av en sykkel. Førsteinntrykket er bunnsolid. RS-1 dempergaffelen har jeg blitt forelsket i og demperopphenget er enda mer tråkkeffektivt enn forgjengeren (som også var svært bra).

Leiligheten vi bor i er på hele 80 m2 og vi har hvert vårt soverom og bad, samt stor veranda, stue og kjøkken. Så vi har ingen planer om å klage. Med slike vilkår er det bare stas å lage maten selv, så vi var på storhandling i dag og fylte opp handlevogna og omsider kjøleskapet med drivstoff. Noen som vil gjette hva regninga kom på? Tror vi knapt trenger å handle mer kommende uke.

IMG_0441

Etter handleturen dro vi en tur til fjells på vår første skikkelige tur. Dro rett opp i tåka og fant en sti som få hadde kjørt før oss… og det var det en god grunn til. Den var i overkant løs med masse stein og i tillegg jevnt over 30% helling. Ble et par partier med gåing – vi er ikke her for å ødelegge sesongen, men de partiene vi likevel valgte å kjøre bidro greit til å banke rattrusten rett av! Benidorm leverer så langt og vi har så vidt startet 😉

IMG_0411

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.