Veien videre…

Denne sesongen var egentlig over før den i det hele tatt kom i gang. Jeg var i storform i februar mens da sesongen startet var det hele over. Deretter ble det hele et forsøk på å gjenvinne overskudd og få tilbake noe selvtillit, men det er klart at det har vært en tøff sesong uten de helt store bragdene.

Jeg fikk likevel med meg Transalp for andre gang, en tur til vakre Island og kjørte La Rioja Bike Race i Spania. Var aldri ordentlig i form gjennom sesongen, men forsøkte likevel å ha det gøy og se fremover. Det handler jo mye om å finne balansen og nyte reisen og ikke legge alt til hvilken suksess man oppnår som resultat.

IMG_2740

Har hatt veldig hyggelig reisefølge på alle turene jeg har vært med på og det å dele opplevelsene er hele greia. Etter Transalp hadde jeg håpet og trodd at jeg skulle kunne få til noe formstigning utover i høstrittene, men det ville seg ikke slik selv om jeg hvilte mer enn jeg noen gang har gjort.

Etter fiasko i Ultrabirken valgte jeg i samråd med min nye trener og legen å sette strek for sesongen og ta en periode helt av for å gi kropp og sinn en mulighet til å komme tilbake i pluss. Ved forrige blodprøve fikk jeg veldig positive svar på at hvile faktisk hjelper – hvem hadde trodd det 😀 – Var veldig oppløftende å se at kroppen ikke er kjørt for godt.

IMG_2878

Nå er jeg så vidt i gang med grunntreningen inn mot neste sesong. Mer vekt legges på styrketrening, teknikkøkter, aerob base og å holde intensiteten nede i mye større grad enn jeg har gjort tidligere år. Holder mer igjen og fokuserer på en robust grunnmur, så kanskje formen kan komme til sesongen for engangs skyld.

Om kun én uke drar vi (jeg, Engelsgjerd og et par til) nedover til Frankrike og besøker vårt andre hjem – rivieraen – i 9 dager. Det blir en nydelig høstferie og et av de siste rittene i sesongen for Thomas. Jeg pakker med meg min Merida Big.Ninety-Nine fulldemper og drar nedover for å nyte livet på stiene 🙂

IMG_1819

Etter dette blir det noen uker på rulla kombinert med styrketrening, løpsøkter og faktisk noe marsjtrening med sekk. Veldig motiverende å trene variert og det er godt for både kropp og sinn. Løp avslutningen i Salomon Trail Tour i Oslo forrige onsdag og endte der som 13 av 59, så løpsformen er ikke så ille heller ;)Har tenkt å prøve å få meg en løpsøkt i uka frem til desember og avslutte med et forsøk på personlig rekord på 3000m inne på Bislet.

Så kommer desember. 7-21 desember er det Merida Reacto Da20 LTD jeg tar med på tur. Denne gang til asfaltparadis – Gran Canaria. Droppet å dra dit i fjor og det angret jeg på. Var ganske så trått å se alle bildene av blide syklister i kort/kort mens jeg satt hjemme og jobba på rulla. Denne gangen er det min tur igjen. Drar nedover sammen med selveste charter-Øivind (Bjerkseth) og vi har vært på tur der før. God stæmning!

blog gc6 (1)

Det er alltid noe å se frem til så siste uka i februar skal jeg og Thomas nok engang kjøre sammen i etapperittet Andalucia Bike Race. Vi har kjørt dette som makkerpar to ganger og hatt masse uflaks. Første året ble Thomas felt og brakk girøret, noe som endte med en lang løpetur og til slutt vonde knær og brutt løp. Andre året endte det med et fall og brist i lårbeinet pluss en muskelskade. Alle gode ting er 3! Vi skal til mål som lag og da går det fort 🙂

IMG_1137

Et par måneder til med forberedelser så starter ballet. Igjen er det Thomas som blir reisefølge og vi drar denne gang nedover i Europa til Houffalize og Singen. Planen er å kjøre to verdenscupritt i maratoncupen og kjempe for en VM-plass. Singen er også VM i 2017, så dette blir da prøve-VM.

Phew.. Mye som skjer – mye å glede seg til og trene mot. Det er lenge til sesong og godt er det. Nå er det bare å ha is i magen, finne balansen, trene variert og hvile nok.

Det viktigste av alt er uansett å HA DET GØY og nyte livet på veien!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.