Vestmarkrittet 2016

Etter en litt trøblete vårsesong med varierende motivasjon valgte jeg å ta avstand fra ritt i en periode for å finne tilbake til flyten og balansen i tilværelsen og gleden ved selve syklinga. Jeg er jo et konkurransemenneske, så rittene fikk gå uten meg kun for en begrenset periode. Å gi opp var jo aldri et tema 🙂

I går var det da tid for å prøve seg med startnummer på sykkelen igjen for første gang siden NC rundbane på Darbu i april. Hadde ganske lave skuldre og kjente ingen rittnerver på fredagen, men da jeg våknet lørdag kjente jeg det kriblet litt igjen. Men det er jo slik det skal være – man skal gruglede seg litt til konkurranse. Kroppen er klar over at det skal jobbes hardt og mobiliserer. Jeg forsøkte imidlertid å slappe av og senke spenningsnivået så mye jeg klarte, da jeg har slitt med overaktivering og energilekkasje tidligere.

På start var jeg akkurat passe tent og følte meg greit klar. Har trent en del den siste tiden og oppladningen frem mot dette rittet var som til en hvilken som helst annen intervalløkt. Det var også slik jeg så på dette – som et treningsritt. Har alltid vært litt starttreg og da farten økte i bakkene skled jeg gradvis bakover i feltet. Merket at beina var litt preget av treningsmengdene fremdeles og ikke akkurat sprutet av overskudd.

På et tidspunkt var jeg faktisk helt bakerst (av de 21 på start). Men jeg registrerte at de rundt meg pustet vesentlig hardere enn hva jeg gjorde og det var dermed bare et spørsmål om tid før det kokte over for enkelte og jeg begynte å plukke plasser og jobbe meg fremover. Merker at grunnlaget og utholdenheten er bunnsolid og med noen gode ritt og spesifikke økter fremover nå håper jeg å kunne finne frem rittfarta til neste norgescup på Skeikamken – Bukkerittet.

På toppen i løypa gikk vi inn på et stiparti og her fikk jeg stor fordel av min 29” Merida Ninety-Six fulldemper. Store hjul, og en responsiv ramme ga meg god flyt i terrenget og en luke til gruppa jeg satt med inn. Etter terrengpartiet var det grus og litt traktorvei nedover og her fikk jeg litt igjen for de kiloene ekstra jeg måtte jobbe så hardt for å få med meg over toppen. Det var visst ingen som holdt følge med meg nedover i dag (heller) 😉

Jeg tok omsider igjen Anders Fiskvik og vi kjørte sammen en liten stund. Det varte helt til vi kom til Nedre Gupu, hvor han fikk en pinne inn i bakhjulet og måtte bryte rittet. Jeg skiftet fokus lenger frem og jobbet for å jakte inn en svenske som hadde kommet seg av gårde fra gruppa i terrengpartiet på toppen. Var sterkere enn han på flatene og kjørte han til slutt inn.

Vi kjørte sammen til vi kom til Borgenskogen og her støtet han. Med dagens bein hadde jeg ikke noe å svare med, så da var det bare å jobbe med meg selv og holde dieselen i gang og finne best mulig flyt her også. Borgenskogen er skikkelig morsom sti og i dag var den knusk tørr og ganske så rask. Fant en bra flyt, men manglet den siste boosten i de bratteste kneikene.

Inn mot mål var det ingen i sikte verken foran eller bak, men jeg holdt fokus helt inn over mål. Kom til slutt på en 8. plass og endte opp ca 4,5 min bak vinneren. Min teamkollega i Team Merida Norge, Øivind Bjerkseth, var på hjemmebane og endte opp på pallen (3. plass). Selv var han sånn midt på tre fornøyd, da jeg vet han egentlig hadde ambisjoner om å vinne.

20160604_120505 (2)

Team Merida Norge: Ø Bjerkseth, 3.pl – M Haugo, 8.pl

Oppsummert for min egen del er jeg godt fornøyd. Beina var ikke 100% i dag, men det visste jeg egentlig fra før. Prøvde å drite i det og kjøre det jeg kunne, gjøre mitt beste ut fra dagens forutsetninger og det synes jeg at jeg fikk til. Bra fokus og hadde det skikkelig artig på sykkelen. Gøy å være tilbake på resultatlista og ‘i gang’ igjen.

Neste uke reiser jeg til Island for å sykle Blue Lagoon Challenge. Der tar jeg med en svenske, Emil Linde, og sammen skal vi gjøre hva vi kan for at en Merida-sykkel kommer først til den blå lagune 🙂 Gleder meg til nok en tur til Island!

blue-lagoon-t

The Blue Lagoon – Iceland

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.