Vind, kulde og sludd – ingen hindring :)

For et par dager siden var jeg ute på rolig langtur med cyclocrossen som vanlig. Jeg kikka på gradestokken før jeg dro ut og ble småsjokkert da den viste hele 7+. Jaja.. Tok på meg sommerjakke med supertrøye under og foret langbukse. Sommersko med skotrekk og lange hansker beregnet for 6-12+. HELDIGVIS tok jeg på meg NorthWave-regnjakka. Det regnet ikke da jeg dro ut, men en vet aldri og den fungerer veldig godt som vindstopper også. Det tok ikke veldig lang tid før jeg merket at det blåste noe helt avsindig.

Når man skal ut å sykle i sterk vind er det en god regel å starte i motvind så man klarer å komme seg hjem igjen. Litt dumt å gjøre motsatt – føle seg supersterk og mate på og glemme at man skal hjem igjen. Når man da snur kan man få seg en kjip overraskelse.

Tilbake til turen.. Vinden var voldsom hele veien. Kikka jevnlig på EDGEn og så at temperaturen også sank gradvis. Supert 🙂 Til slutt var 7+ blitt til 0 grader og det begynte å sludde. Da jeg kom ned mot Mjøsbrua stoppet jeg for å ta et bilde. Kunne tydelig se værskillet og at jeg var på vei ut av et lavtrykk. Fingra var såpass kalde at jeg knota bra med å få opp kamera, men hva gjør man ikke for et bilde?

Da jeg sykla over brua ble det mer på tvers enn rett frem. Det er den sykeste vinden jeg har opplevd på sykkeltur noensinne. Etter at jeg kom over brua og begynte å sykle oppover mot Mesnali etter Moelv hadde jeg vinden i ryggen. Fartvinden gjorde at det fortsatt var rimelig kaldt, da jeg lå i nesten 50 km/t i motbakke. Sier litt om vinden….

Turen var på ca 3 timer, og selv  om det var svært tøffe forhold tenkte jeg ikke en eneste negativ tanke. Sier mye om motivasjonen min om dagen. Jeg har begynt med Herbalife nå og er svært fokusert på å få det beste ut av både trening og kosthold. Teller ned dager til Gran Canaria og det nærmer seg voldsomt. Drar på onsdag.

I de siste ni ukene har jeg kjørt én sone-5 økt. Ellers har treningen bestått av sone-1 og styrkeprogram med vekter. Kjørte en test i helga som avslutning på forskningsprosjektet jeg har deltatt på, og tallene viser at jeg er akkurat der jeg skal være. Dette er et godt utgangspunkt for Gran Canaria og sesongoppkjøringen videre og trenerene mine er positive til utviklingen. Jeg skal være der nede i to uker, og der kommer jeg til å prioritere lavterskeltrening (sone-3) samt få inn en del mengde. I jula blir det prioritet på ski, før jeg drar i gang med en ny sone-5-bolk i januar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.